Marketing

Skladon zdvojnásobuje své fulfillmentové centrum pro e-shopy

Tomáš Kohút
Tomáš Kohút
Autor článku
12/02/2021
Skladon zdvojnásobuje své fulfillmentové centrum pro e-shopy

Mošnov, 12. února 2021Logistická společnost Skladon, která se stará o kompletní skladovou logistiku pro e-shopy a výrobní firmy prodávající zboží online, oficiálně rozšířila prostory svého distribučního centra. V průmyslové zóně poblíž ostravského letiště má pro své e-commerce klienty nově k dispozici 10.000 m², tedy dvojnásobek dosavadní plochy. Skladon tak nadále navyšuje své kapacity pro poskytování fulfillmentových služeb.

„Expanzi jsme připravovali od prvního kvartálu loňského roku. Vzhledem k našemu a také celkovému růstu e-commerce jsme si uvědomovali, že bude potřeba navýšit skladové kapacity už pro vánoční vrchol sezóny 2020,“ uvádí Konstantin Margaretis CEO Skladon.

Celosvětová pandemie koronaviru významně promluvila do zákaznického online nakupování. „Předešlý rok byl pro všechny online obchodníky extrémně náročný. Už teď víme, že řada z nich řeší rozvoj, optimalizaci a automatizaci svých logistických oddělení. Právě proto je velmi pravděpodobné, že v průběhu tohoto roku dojde k dalšímu navýšení kapacit našeho centra. O této variantě se již intenzivně bavíme a jsme rádi, že je růst v našem areálu i nadále možný,“ doplňuje další plány Margaretis.

Outsourcing logistiky je pro e-shopy v České republice, po vzoru západní Evropy a zejména USA, stále preferovanější variantou. „Naši klienti často vnímají logistiku jako nutnou součást svého podnikání, která jim však nepřináší žádný zisk. Outsourcing logistiky jim uvolňuje ruce a nabízí možnost investovat svůj čas i energii do jiných oblastí podnikání, jako je například obchod nebo marketing,“ vysvětluje hlavní důvody vyhledávání služeb Skladonu jeho CBO Patrik Babinec. „Expanzi skladu vnímám také jako důležitý krok k získávání dalších klientů,“ uzavírá Patrik Babinec.