Marketing

Společnost Skladon otevřela největší fulfillment centrum pro e-shopy na Moravě

Tomáš Kohút
Tomáš Kohút
Autor článku
22/05/2019
Společnost Skladon otevřela největší fulfillment centrum pro e-shopy na Moravě

Mošnov, 22. května 2019 – Ve středu 22. května společnost Skladon slavnostně otevřela své logistické centrum poskytující služby fulfillmentu pro e-shopy. V nedávno dokončené průmyslové hale u ostravského letiště tak vzniklo na ploše 2 600 m2 více než 25 000 skladových pozic pro majitele online obchodů. Skladon využil příležitosti světového trendu outsourcingu logistiky v e-commerce.

„Na začátku jsme chtěli vyplnit velkou díru na e-commerce trhu a ulehčit tak život majitelům e-shopů, kterým právě logistika zabírá více než 40 % času v jejich podnikání. Dnes, při otevření našeho nového logistického centra, vidím stále rostoucí zájem o naše služby. Věřím tak, že tato etapa je začátkem něčeho opravdu velkého. V zahraničí působí v tomto oboru velké množství firem a my tak víme, že se vydáváme tím správným směrem,” představuje budoucnost Skladonu zakladatel Konstantin Margaretis.

V obci Mošnov u ostravského letiště byla letos dokončena první etapa výstavby nového průmyslového areálu. Skladon byl jedna z prvních soukromých firem, která se do této moderní haly přestěhovala. „Průmyslový areál v Mošnově jsme si vybrali primárně díky poloze a možnosti rozšiřování kapacit. Na první fázi, o rozloze 2 600 m2, bude v druhé polovině tohoto roku navazovat rozšíření na rovných 5 000 m2. Našim klientům nabídneme skladování zboží v jedné z nejmodernějších hal v České republice. Strategická poloha pomůže zajistit rychlé odbavení zásilek do více než 160 zemí světa,” doplňuje Margaretis.

V Moravskoslezském kraji vzniká nová oblast, která pomůže expanzi nejen výrobním a strojírenským firmám. Na tomto příkladu se ukazuje, že budoucnost je také v moderních technologiích a inovativních řešeních, díky kterým mohou firmy z tohoto kraje obsluhovat celý svět. Slavnostního otevření se zúčastnil také náměstek hejtmana, Jakub Unucka, který na adresu Skladonu dodává: „Jsem rád, že takto ambiciózní firma vznikla právě na území Moravskoslezského kraje. Ukazuje to na fakt, že podpora mladých podnikatelů a startupů s jasnou vizí a globálními cíli má v našem kraji své místo. Já osobně jsem rád, že u toho dnes mohu být.”