E-commerce, Marketing

Spolupráce s EXPANDO: Odborníkem na expanzi e-shopů přes marketplaces

Tomáš Kohút
Tomáš Kohút
Autor článku
23/07/2021
Spolupráce s EXPANDO: Odborníkem na expanzi e-shopů přes marketplaces

Našim klientům se ve Skladonu neustále snažíme nabízet nové cesty pro jejich expanzi nejen do zahraničí. Dalším výsledkem je navázání spolupráce se společností EXPANDO, která usnadňuje prodej na tuzemských i zahraničních marketplaces. Za vším stojí vyvinutá aplikace EXPANDO APP, kterou mohou nově a naplno využívat také naši stávající klienti.

Pro co nejpřesnější představení aplikace EXPANDO APP a definování výhod jejího napojení na Skladon systém jsme poprosili Adama Kurzoka, zakladatele EXPANDO.

Co ve zkratce nabízí EXPANDO APP?

Jednoduché propojení dat z e-shopů na marketplaces a naopak, za pomocí chytrých integrací na účetní, logistické nebo e-shopové platformy.

Jak EXPANDO APP a Skladon systém fungují v praxi?

Pomocí dokončeného propojení to zjednodušeně funguje tak, že EXPANDO APP automaticky zasílá objednávku do Skladon systému, který ji následně zpracovává. V momentě jejího odbavení zpětně aktualizujeme tracking number a skladové zásoby na konkrétním marketplace. Díky vzniklého propojení tak mohou klienti Skladonu rychle a bezstarostně nabízet přesná data na neustále rostoucím seznamu marketplaces jako jsou např. Amazon, Mall, Alza, eMag nebo Kaufland.

Pro koho je EXPANDO APP vhodná?

EXPANDO APP je vhodná pro e-shopy, které chtějí expandovat do zahraničí a posunout své prodeje na další úroveň. Velkou výhodu pak při expanzi mají e-shopy, které prodávají již zavedené produkty s EAN kódy. Díky nám rozšíří svou působnost na dalších marketplaces – prodávají velice rychle i nově naskladněné produkty. Další výhodou EXPANDO APP je, že naši uživatelé spravují vše z jednoho místa.

Nyní takto pomáháme více než 500 klientům – od těch malých s několika produkty až po ty větší s obratem přesahující 1 miliardu korun ročně.

Do kolika zemí vaši klienti prodávají své produkty? Na které marketplaces se specializujete?

Každý den stahujeme tisíce objednávek z pěti marketplaces do EXPANDO APP a naši klienti je expedují do více než 70 zemí z celého světa.

Hlavním marketplace z naší nabídky je Amazon. Jsme jednou z mála agentur s certifikací SPN Amazon, což znamená, že nás doporučuje na svých stránkách jako oficiální partnery. Mezi naše další marketplaces patří Alza, Mall, eMag a Kaufland.de. V současné době pracujeme také na napojení nových, jako je například polské Allegro.

V čem je EXPANDO APP jedinečná v porovnání s konkurencí? Proč by si měli zákazníci vybrat právě vaše řešení?

Jsme jediní ve střední Evropě, kdo dokáže svým klientům poskytovat komplexní službu v rámci online prodejů.

EXPANDO funguje také jako agentura, to znamená, že e-shop nejenom napojíme, ale poskytujeme i další služby, jako je zákaznická podpora, poradenství apod. Důkazem úspěšnosti naší EXPANDO APP je fakt, že s většinou klientů fungujeme na bázi success fee.

Další z předností EXPANDO APP je také AutopricerTM. Jedná se o software, který umí dynamicky měnit ceny prodávaných produktů podle aktuálního chování konkurence, cenu umí snížit i zvýšit. Klientům tak dokážeme „ušetřit“ nebo „vydělat“.

Jak probíhá napojení na EXPANDO APP? Je uživatelsky snadné?

Vše je velice jednoduché a rychlé. Na začátku se uživatel zaregistruje do naší EXPANDO APP. Poté připojí produktový feed s daty (.xml) a může začít prodávat.

Pokud má již vytvořené účty, může si buď sám nebo s naší asistencí připojovat nová marketplaces, pokud ne, rádi pomůžeme s jejich založením. V případě, kdy se prodejce rozhodne pro cestu vlastního brandu, bez označení produktů EAN kódy, nabízíme rozsáhlé znalostní báze.

A konečně, díky společné integraci se Skladonem se expedice a předání trackingových čísel vytváří automaticky.

Jaké hlavní funkce EXPANDO APP nabízí po spuštění prodeje?

Naše EXPANDO APP umí listing formou párování EAN kódů, synchronizovat sklady a ceny (automaticky každou hodinu), vytváří přehledy objednávek a konkurence. Dále poskytuje reporting 24/7 a v neposlední řadě také generuje různé statistiky (detailní informace o prodejích, konkrétních zemích, nejprodávanějších produktech, jejich cenách apod.).

Kromě samotné EXPANDO APP nabízíme také aktivní práci na účtu za pomocí našich expertů, což doporučujeme zejména pro větší firmy, které mohou investovat stovky tisíc Kč.

Je možné si EXPANDO APP vyzkoušet zdarma? Za jakých podmínek a jak se přihlásit?

Ano, EXPANDO APP je možné si vyzkoušet na 30 dní zdarma. Během této zkušební doby je k dispozici naše podpora, která poradí s jakýmkoli problémem na klientově cestě za expanzí.

Mohou EXPANDO APP využívat i naši stávající klienti? Je možné napojit jejich e-shop?

Ano i to je možné. Vše se odvíjí od individuální konzultace s klienty.

Kolik stojí EXPANDO APP měsíčně?

Naše ceny jsou flexibilní a závislé na tom, jak rychle a kam se naši klienti rozhodnou expandovat, ale propojení jednoho marketplace začíná již na 990 Kč za měsíc.

Více se o cenách našich služeb se dozvíte zde.

Na koho se v případě zájmu obrátit?

V případě zájmu neváhejte kontaktovat našeho experta na marketplaces Davida Cikánka na e-mailu david@expan.do.

Můžete také navštívit naše webové stránky, kde najdete nabídky na konzultace týkající se expanze e-shopů nebo napojení na marketplaces.